2007-02-19

Ha te lennél a boss...

"Ha mob intelligens lenne, akkor nem lehetne ellene tank-okat hasznalni. Lehet hogy jo a szabalyrendszer, de arrol szol hogy kelljen a tank osztaly, nem arrol hogy mi lenne a jo."

Tételezzük fel, hogy te vagy a boss és NPC-k támadnak rád. Van egy healer és van egy tank. A tank 2-3 ezreket üt beléd, a healer meg a tankot healeli. Viszont a healer-t nem tudod utolérni, mert mondjuk köddé válik és nem látod (fade), vagy esetleg elszalad előled (kite). Vagyis melyik intelligensebb:
a) healer-t üldözni, közben tank megöl?
b) tankot ölni, miközben healer a tankot healeli és megöl?

Nehezíthetem a kérdést: Mi van akkor ha 25 vagy 40 npc támad rád? Hogyan döntenél? A döntésed mennyiben lenne intelligens? Mennyiben lennél kiszámítható? Győznél e? Létezne e győztes taktikád? Kit ütnél, a tankot, akibe 8000-eket ütsz, vagy a healer-t, aki a tankot 3-5 ezrekre healeli? Vagy esetleg a mágust, aki 2 mp alatt 10k-t sebez beléd? Vagy esetleg a warlock-ot, aki átkot szór? Vagy a rogue-ot, aki hátbaszúr? Vagy a druidot, aki HoT-ot rak?

Ha ember irányítaná a boss-t, azt hiszem könnyebb lenne legyőzni.

A boss nagy szarban van, ha rátámadnak. Valamilyen módon döntenie kell, hogyan győzzön. Ezért egy csata során az összes NPC az összes történést figyelembe veszi és aszerint dönt. Ezért is vannak külön szerverek, ahol az instance-ok zajlanak, hiszen ez óriási terhelést jelent.

Nincsenek megjegyzések: